C-biljet – wonen in buitenland

BEDRIJFSOVERNAME & FISCAAL ADVIESBent u geëmigreerd en heeft u net een M biljet ingevuld dan moet u in sommige gevallen aangifte blijven doen in Nederland?

U woont buiten Nederland, maar u hebt nog Nederlandse inkomsten, bijvoorbeeld een nabetaling,  pensioen of eigen bedrijf of u heeft een tweede woning in Nederland. In dat geval moet u in Nederland aangifte blijven doen als buitenlands belastingplichtige. U moet voor de Belastingdienst een C biljet invullen voor de jaren daarna. Het invullen van zo’n C biljet is behoorlijk lastig en kan flink wat tijd kosten. Niet te vergeten, de keuze tussen binnen- of buitenlands belastingplicht en de consequenties daarvan.

Wanneer een c-biljet?

U moet in Nederland aangifte doen als u:

  • een ‘aangiftebrief’ hebt ontvangen
  • een ‘C biljet’ hebt ontvangen
  • geen ‘aangiftebrief’ of ‘C biljet’ hebt ontvangen, maar in het desbetreffende jaar inkomsten uit Nederland had waarover u meer dan € 45 belasting moet betalen

Mocht na enige jaren blijken dat u geen belasting meer te betalen heeft in Nederland, dan zal het C biljet u niet meer toegezonden worden. Ontvangt u het C biljet, dan dient u het in te vullen, ook al hoeft u geen belasting te betalen in Nederland.

Hebt u geen aangiftebrief of C biljet ontvangen? Maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan € 14 terugkrijgt? Dan adviseren we om toch aangifte te doen. U kunt over het jaar 2014 geld terugvragen tot en met 31 december 2019.

Wilt u meer info?

Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij het indienen van het c-biljet? Wij hebben als specialisten op het gebied van emigratie en immigratie de nodige ervaring om u te adviseren en te ondersteunen met het indienen van het c-biljet.

Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook binnen Nederland op (0)85 0030140 of vanuit het buitenland op +31 (0)20 2615615.

U kunt ook informatie vinden op de websites van de belastingdienst.