Remigratie naar Nederland2017-02-05T17:12:52+00:00

Remigratie naar Nederland

Remigratie naar NederlandRemigratie naar Nederland kan voor sommige mensen vaak lastiger zijn dan emigratie uit Nederland. Bijvoorbeeld doordat men destijds alleen uit Nederland vertrok en nu een buitenlandse partner mee immigreert naar Nederland.

Voor degene die na langere dan wel kortere tijd weer terug naar Nederland willen keren (remigratie naar Nederland), kunnen tegen bepaalde fiscale vragen aanlopen. MFFA Belastingadvies adviseert en ondersteunt expats die immigreren naar Nederland en vragen hebben op het gebied van belastingen, sociale zekerheid en pensioenen.

Voorkomende problemen bij remigratie naar Nederland

Expats die na verloop van tijd remigreren naar Nederland kunnen tegen verschillende problemen aanlopen, te denken valt aan:

 • Tijdens de buitenlandse periode is geen pensioen opgebouwd, wat te doen met het pensioengat?
 • In het buitenland is pensioen opgebouwd, welk land mag hierover heffen?
 • Hoe voorkom ik dubbele belasting?
 • Hoe dient om gegaan te worden met de sociale zekerheid en de premie heffing?
 • Kan en mag mijn buitenlandse partner werken in Nederland?
 • Ik heb een buitenlands bedrijf, kan ik deze voortzetten in Nederland?
 • Kan ik in aanmerking komen voor de 30% regeling?
 • Hoe weet de belastingdienst dat ik weer in Nederland ben gekomen?

Uiteraard kunnen er nog andere vragen om de hoek komen kijken. Wij ondersteunen degene die naar Nederland komen van begin tot eind. Wij verzorgen de aangifte IB (m-biljet) maar wij denken ook mee hoe het opgebouwde vermogen gezien wordt in NL, mogelijk wilt u een bedrijf beginnen in Nederland? etc.

Waarom wordt MFFA Belastingadvies gekozen bij remigratie naar Nederland?

Wij worden door klanten gekozen door:

 • Onze nationale en internationale expertise
 • Afhandeling buitenlandse periode in samenspraak met buitenlandse adviseur
 • Onze vaste prijsafspraken (geen verrassingen achteraf)
 • Onze reactie snelheid naar klanten

Immigratie belastingadvies – welke landen ervaring?

Op gebied van belastingadvies en hebben wij onder andere ervaring met de met volgende landen:

 • Landen in de Europese Unie (EU)
 • Verenigde Staten van Amerika (VS)
 • Canada
 • Zuid Afrika
 • Australië / Nieuw-Zeeland
 • Midden Oosten (o.a Dubai, Quatar, Singapore en Hong Kong)
 • China en India
 • Emigratie naar landen in Zuid Amerika (o.a Brazilië en Argentinië)

Meer weten over belastingadvies en remigratie naar Nederland?

Heeft u hulp nodig bij de remigratie naar Nederland en wilt u een goede en correcte afhandeling van de buitenlandse periode? Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook op: +31 (0)85 00 30140.

Zie ook de website van de belastingdienst.

6 Comments

 1. piet de jong 12/02/2015 at 07:54 - Reply

  Ik ben een aantal jaren woonachtig in Zuid Afrika en sta uitgeschreven in Nederland.

  Tijdens die tijd heb ik heb een beschijden vermogen opgebouwd. De zaken zien er hier steeds minder rooskleurig uit en ik ben aan het overwegen om binnen de volgende 12 maanden terug te keren.

  Als ik mijn vermogen overmaak ( waar ik in zuid afrika belasting over heb betaald ) moet ik dan weer belasting over dit geld betalen als ik dit op een nederlandse bank rekening stort ?

  • Folkert Mijlof 12/02/2015 at 19:04 - Reply

   Beste Piet, dank voor je bericht. Indien je al over een NL bankrekening beschikt en je bent niet ingeschreven in NL en tevens heb jij het middelpunt van je levensbelangen (kinderen, vrouw, hobbies, verzekeringen, etc) ook niet in NL, dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Zodra je fiscaal inwoner wordt in NL dien je hier wel belasting over te betalen ad 1,2%. MVG Folkert Mijlof

 2. Jean-Paul de Graaf 27/07/2015 at 11:18 - Reply

  Ik heb in het verleden in de VS gewoond en gewerkt en daar een pre-tax pensioenplan opgebouwd. Alle betalingen aan het plan zijn gedaan in de periode dat ik in de VS werkte en woonde. Sindsdien heb ik in Nederland gewoond en gewerkt. Ik wil nu het opgebouwde bedrag uit laten keren en naar Nederland brengen.
  Is het mogelijk om alleen in de VS belasting hierover te betalen?
  Hoe kan dit tegen gunstige voorwaarden gedaan worden?

  • Jeroen Mijlof 11/08/2015 at 14:13 - Reply

   Beste JP, om te kunnen beoordelen of dit pensioenplan (401K? IRA?) bij uitkering belast is in NL of in de VS dient er gekeken te worden in het pensioen artikel in het belastingverdrag NL-VS. Hier staan tevens veel uitzonderingen in zoals bijvoorbeeld dat de uitkering binnen 5 jaren belast is in de VS als er een uitkering plaatsvindt. Om tot een antwoord te komen dienen we echter meer info te hebben van je. Je kunt hiervoor contact opnemen met info@mffa.nl Mvg Jeroen Mijlof

 3. Dee 16/11/2016 at 12:15 - Reply

  Mijn man en ik wonen in Moskou en hebben sinds kort een huis gekocht in NL. We willen eerdaags teruggaan maar mijn man blijft voorlopig nog even doorwerken in Rusland. Ikzelf zal regelmatig in NL zijn. Wat zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden tav de belastingdienst? Mijn man betaalt belasting in Rusland. Moet ik mij al inschrijven bij de gemeente of pas als wij definitief teruggaan!

  • Folkert Mijlof 18/11/2016 at 14:42 - Reply

   Hallo, indien uw terug gaat naar Nederland kunnen er verschillende fiscale aspecten een rol gaan spelen bij fiscaal inwonerschap in Nederland. Te denken valt hoe om te gaan met voorkoming dubbele belasting, opgebouwd pensioen in het buitenland (welk land mag heffen bij uitkering) Dienen buitenlandse spaarrekeningen opgegeven te worden en kan dat voorkomen worden? Registratie vragen etc. Het beste is om contact met ons op te nemen via het contactformulier zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Leave A Comment