eenmanszaak omzetten naar bv

Eenmanszaak omzetten naar BV

Een eenmanszaak of is toch een B.V de beste rechtsvorm die bij uw onderneming past? Deze vraag doemt vaak op in tijden als het wat minder gaat met de onderneming of in tijden dat het goed gaat. De keuze om over te stappen is niet altijd gebaseerd op fiscale redenen. Het onderwerp aansprakelijkheid is bijvoorbeeld voor veel ondernemers reden om over te stappen naar een B.V. Ook wordt gekeken naar “heldere organisatie structuur” en “continuïteit” voor de bepaling of men de rechtsvorm wil omzetten.

Naast het feit dat een overgang van rechtsvorm gevolgen heeft voor de jaarlijks te betalen belasting, heeft ook de omzetting fiscale gevolgen voor uw onderneming. Wordt er gekozen voor afrekenen over het verschil tussen werkelijke waarde en boekwaarde (ruisende overgang) of wordt er gekozen voor doorschuiving (geruisloze overgang).

Keuze eenmanszaak / B.V.

Voor die ondernemer die niet weet wat het beste is voor hem/haar, hebben wij een brochure gemaakt. Uiteraard dient de keuze eenmanszaak / B.V van geval tot geval bekeken te worden. Klik hier voor de brochure eenmanszaak omzetten naar BV

De brochure eenmanszaak omzetten naar BV bevat:

  • Besloten Vennootschap (B.V.)
  • Wijzigingen Flex B.V. ten opzichte van een “oude” B.V.
  • Voor- en nadelen van de B.V./eenmanszaak
  • De nadelen van een BV ten opzichte van eenmanszaak
  • Overige redenen om te kiezen voor eenmanszaak of BV
  • Omzetting eenmanszaak in een B.V.
  • Terugkeer uit de B.V naar eenmanszaak

Wij hebben een calculator ontwikkeld die bekijkt of het voordeliger is om de rechtsvorm te veranderen naar eenmanszaak dan wel B.V.

Zie ook ons artikel inzake opzetten holdingstructuur en de voordelen ervan.

Voor meer informatie email ons. Bellen kan ook binnen Nederland op (0)85 0030140 of vanuit het buitenland op +31 (0)20 2615615.

CONTACT